Romeinen en de Limes in Utrecht

Nationale Archeologiedagen

Cultureel evenement

Duik in het verleden tijdens de Nationale Archeologiedagen 2022

Op 17, 18 en 19 juni openen archeologen door het hele land weer hun deuren. Trek je laarzen aan, neem je vondst mee, en duik in de geschiedenis tijdens de Nationale Archeologiedagen. Kom kijken bij opgravingen, ontdek bodemvondsten en grafheuvels, bezoek tentoonstellingen en lezingen, sluit aan bij fiets- en wandeltochten of één van de andere honderden activiteiten in het hele land of bij jou in de buurt. Voor degenen die thuis nog bodemvondsten in een la bewaren, is er goed nieuws: op veel verschillende plekken determineren specialisten jouw vondst. Hier vind je meer informatie over alle activiteiten in de provincie Utrecht.

Kun je niet wachten kom dan naar de Grote Archeologie Show, de aftrap van de archeologiedagen op 16 juni in Castellum Hoge Woerd. Een bonte parade van stand-up archeologie door een keur aan bevlogen experts. 

Nationale Archeologiedagen

De Stichting Nationale Archeologiedagen ontsluit de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie voor jong en oud, kenner en leek. De vondsten uit onze bodem bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van ons land. Tijdens de Archeologiedagen trekken archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken samen op om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken voor het grote publiek.

Aanvullende informatie