Route

Ontdek op een interactieve manier de belangrijkste plekken van de Slag om de Grebbeberg: de zwaarste strijd op Nederlands grondgebied in de begindagen van de Tweede Wereldoorlog.

Slag om de Grebbeberg
In de avond van 10 mei 1940 bereiken Duitse troepen Wageningen. De volgende ochtend vallen de Duitse eenheden de voorposten van de Grebbeberg aan, en komt het tot een zwarte strijd die drie dagen zal duren. Uiteindelijk capituleert Nederland en wordt ons land door Duitsland bezet.

Grebbeberg app
De Grebbeberg app neemt je aan de hand van twee routes (fiets-en wandelroutes) mee langs belangrijke plekken van de strijd. Ook vertelt de app het persoonlijk verhaal van de soldaten en toont de slag en de sporen van de strijd in woord en beeld. Op de routes verschijnen verschillende informatiepunten met bijzondere luisterverhalen, teksten en historische foto’s van de slag om de Grebbeberg.

Start de route
Download de app voordat je aan de route begint. De routes kunnen gestart worden bij het Militair Ereveld Grebbeberg te Rhenen, Hotel 't Paviljoen te Rhenen of Hotel de Wereld te Wageningen. De routes kunnen in elke richting afgelegd worden.

Meer informatie over de app, het gebruikt van de app, en het downloaden van de app is op de website van de Grebbeberg te vinden.

De app is in opdracht van Stichting De Greb en met steun van de Provincie Utrecht ontwikkeld door MCW / creative agency in Rotterdam.

Bron: www.grebbeberg.nl

Informatie

Regio: Gelderse Vallei
Utrechtse Heuvelrug

Op de kaart

Gerelateerde objecten

meer