Route

Ontdek het mooie buitengebied van Groenekan. Wandelen op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en het veenweidegebied. Geniet van het slagenlandschap, historische landgoederen, lanen en Fort Voordorp. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden. Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Het Beukenburgerpad loopt door het mooie buitengebied van Groenekan. 

Op het kaartje van deze route zie je aan het begin dat de Vijverlaan en de Kastanjelaan in elkaar overlopen en zo een cirkel vormen. Deze cirkel vindt haar oorsprong in het voormalige sterrenbos dat op deze plek heeft gelegen. Dat is een bos met paden die vanuit een middelpunt uitlopen en zo een ster vormen. Sterrenbossen zijn een element uit de barokke tuinarchitectuur en werden aan het eind van de 18de eeuw veel aangelegd voor de jacht. Door de rechte en diagonale lanen heeft de jager op het middelpunt van de ster goed overzicht. Hij hoeft alleen maar te wachten tot het wild een van de lanen oversteekt…

De rondwandeling begint bij Parkeerplaats Groenekanseweg bij het viaduct onder de A27 (ter hoogte van Groenekanseweg 40) en is 14,5 kilometer lang.

Wilt u deze route gaan wandelen? Kijk dan voor uitgebreide informatie op de Klompenpaden website.

Neem de route mee op pad
Aan de bewegwijzering van de klompenpaden in het landschap wordt veel aandacht besteed. Maandelijks worden alle routes gecontroleerd door vrijwilligers. Desalniettemin is het verstandig om naast de markering in het landschap ook de route mee te nemen.

Er zijn verschillende mogelijkheden:
- Print de gratis routekaart van het Klompenpad naar keuze (de routekaarten zijn per pad te vinden op de Klompenpaden website )
- Koop de folder van het pad  (2,- voor verkooppunten zie het betreffende pad op de Klompenpaden website)
- Download de gratis app op App Store en Google Play

Met deze laatste 2 opties krijgt u ook aanvullende informatie over de route en de streek waar u door heen loopt.

Over Klompenpaden
Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden, langs boerenerven en over landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

Klik op de onderstaande afbeelding voor meer foto's van het Klompenpad.

undefined

Informatie

Type: Wandeling
Regio: Utrechtse Heuvelrug

Op de kaart

Gerelateerde objecten

meer