Route

Wandelen door oud boerenland op de overgang van de bossen van de Utrechtse Heuvelrug naar de weilanden langs de Eem. Ontdek het mooie buitengebied van Soest. Wandelen door verschillende landschappen; de polders in de vallei van de Eem, een oud park, bossen en de stuifduinen van de zanderige Heuvelrug. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden. Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Het Derde Erfpad kruist onder meer De Stichtse Lijn bij Baarn. Dit is de spoorlijn Den Dolder-Baarn die ook door Soest rijdt. Deze spoorlijn opende op 27 juni 1898, in 1948 werd de lijn van elektra voorzien. 

De rondwandeling begint bij Fletcher Hotel Het Witte Huis, Birkstraat 138 in Soest en is 9 kilometer lang.

Broedseizoen: de route is niet meer gesloten tijdens het broedseizoen en kan het hele jaar gelopen worden. 

Wilt u deze route gaan wandelen? Kijk dan voor uitgebreide informatie op de Klompenpaden website.

Neem de route mee op pad
Aan de bewegwijzering van de klompenpaden in het landschap wordt veel aandacht besteed. Maandelijks worden alle routes gecontroleerd door vrijwilligers. Desalniettemin is het verstandig om naast de markering in het landschap ook de route mee te nemen.

Er zijn verschillende mogelijkheden:
- Print de gratis routekaart van het Klompenpad naar keuze (de routekaarten zijn per pad te vinden op de Klompenpaden
website )
- Koop de folder van het pad  (€2,- voor verkooppunten zie het betreffende pad op de Klompenpaden
website)
- Download de gratis app op
App Store en Google Play

Met deze laatste 2 opties krijgt u ook aanvullende informatie over de route en de streek waar u door heen loopt.

Let op: het is niet mogelijk de hond mee te nemen met het wandelen van een Klompenpad. De paden gaan over particulier terrein waar wild een rustplaats heeft of het vee van de boer loopt. Honden kunnen de dieren verstoren en zijn daarom niet toegestaan.

Over Klompenpaden
Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden, langs boerenerven en over landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

Klik op de onderstaande afbeelding voor meer foto's van het Klompenpad.

undefined

 

Informatie

Type: Wandeling
Regio: Eemland

Op de kaart

Gerelateerde objecten

meer