Wandeling op Landgoed Vrederijk

Wandeltocht
Info en aanmelden

Het Vechtstreekmuseum organiseert – in het kader van het themajaar ‘Ode aan het landschap’ – samen met Landgoed Vrederijk en Polderwachter Marcel Blekendaal een wandeling door de nieuw ontwikkelde natuur op Landgoed Vrederijk.

In 15 jaar veranderde het gebied van verwaarloosd houtkapbos en uitputtend maisland, naar een goed onderhouden landgoed met bijzondere zichtlijnen. Bos, weiland en het nieuwe plas dras gebied, zorgen voor een groeiende biodiversiteit. Landgoed Vrederijk leeft! Polderwachter Marcel Blekendaal neemt een kleine groep belangstellenden (met kaplaarzen of goede waterdichte wandelschoenen!) mee op zijn tocht door het landschap. Deze rondleiding op 13 juni start om 14.00 uur en duurt circa 1,5 uur.

De wandeling start bij de entree van de Nieuwe Natuur. Deze toegang bevindt zich aan de Bloklaan, N403, km-paal 1.0, schuin tegenover de entree van Recreatiecentrum Mijnden. De groep verzamelt op de afgesproken tijd bij de entree. Daarna wordt de entree gesloten. Fietsers en enkele auto’s kunnen net achter het hek parkeren. Verzoek is echter zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen.

Voor deze rondleiding is plaats voor maximaal 10 personen. De kosten bedragen € 5 pp. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Zie: www.vechtstreekmuseum.nl

Info en aanmelden

Aanvullende informatie

Dit vind je misschien ook interessant

Ode aan het landschap