Stichting Vrije Lekpoort

Sinds 18 maart 2022 is stichting Vrije Lekpoort een feit in Vianen, gemeente Vijfheerenlanden.

De stichting bestaat uit een groep gedreven vrijwilligers en werkt aan het bedenken, initiëren en uiteindelijk realiseren van sociaal–maatschappelijke initiatieven die erop gericht zijn de sociale binding in de stad Vianen en de gemeente Vijfheerenlanden te bevorderen. Denk daarbij aan het organiseren van lezingen, debatavonden, workshops en cursussen. Ook stelt de stichting haar twee verdiepingen tellende iconische/historische gebouw de Lekpoort ter beschikking aan stichtingen en verenigingen die opzoek zijn naar een faciliteit om samen te komen en te vergaderen.

De stichting probeert in deze snel veranderende maatschappij een historisch gebouw een moderne bestemming te geven. Ook het iconische gebouw de Lekpoort zelf draagt een rijke geschiedenis, wat het bij uitstek geschikt maakt als decor voor historisch gerelateerde evenementen.

De Lekpoort is tijdens weekenden (in samenhang met lopende exposities) geopend en gratis toegankelijk voor bezoekers. Hier kun je de Lekpoort van binnen en buiten bekijken en geïnformeerd worden over de rijke geschiedenis van het iconische gebouw.

Extra info

Wat is er te doen?